volontär?!

Igår kväll kunde jag inte sova. Klev upp och gick ut och la mig i soffan för att se ett Lost avsnitt, det var min tanke i alla fall. Istället började jag läsa mina favorit bloggar och började läsa om en tjej som varit i Afrika och jobbat som volontär. Jag blev så fruktansvärt sugen och ville bara veta mera. Låg och läste om massa olika projekt och vad man kan göra och så vidare. Kunde inte släppa tanken på att göra något liknande själv. Idag så har jag ägnat hela morgonen åt att läsa om olika projekt och vad som finns i de olika länderna. Det som jag känner mig mest sugen på är att göra något i Afrika. Men vad skulle ge mest? Arbeta med djur eller med barn. Jag älskar djur och är en riktig djurvän men jag älskar även barn. Det känns egentligen mer givande att hjälpa barn speciellt för dem, men samtidigt hjälper man ju även djur som är utsatta. Shit va svårt.
När det kommer till barnen och vad som får mig att tveka är hur de behandlas av deras eget folk. Har läst massa bloggar och de skriver att situationen är helt annorlunda och att de slår barnen. Skulle jag verkligen klara av att se det? Jag som är så känslig. Samtidigt att försöka påverka och förändra situationen för dessa barn lockar ju verkligen. Självklart skulle det vara jobbigt att se djur bli misshandlade och skadade också men det är ändå inte samma sak som när det kommer till små barn, eller? Vilket av dem man än väljer så kommer man träffa på både djur och människor så det kanske inte spelar någon större roll? Det jag vet är att jag verkligen skulle vilja åka. Jag tror det skulle vara nyttigt för mig och att få chansen att hjälpa till lockar verkligen. Det finns kortare resor som bara är på två veckor och det finns längre på flera veckor eller månader vilket är hur bra som helst beroende på vilken situation man är i.

Min situation i livet just nu ser ut som följer. Just nu går jag hemma och är ledig då jag hoppat av skolan. Jag börjar jobba på Jysk vecka 25 till vecka 34. Om jag inte kommer in på sjuksköterska utbildningen så kommer jag fortsätta jobba och min tanke är då att jag skulle kunna göra en sådan här resa innan jul. Men om jag kommer in nu i höst då? När ska jag ha tid att göra denna resa då? Som sagt, det är mycket att tänka på och det kräver sin planering. Ska definitivt börja titta på saken och planera, höra mig för och så vidare. Känner att jag verkligen vill det här!!!

Dessa två projekt är det som jag känner mest för just nu, Zimbabwe-lejon och Sydafrika-barnhem.

♥ Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0