caesarsallad

Till kvällsmat kom vi till slut fram till att göra egen Caesarsallad. Det blev jätte gott och nu är jag proppmätt. Ska jag se på Lost och bara softa resten av kvällen.

Du behöver till 2 personer
2 kyckling filéer
Allroundkrydda
1 paket bacon
4 skivor rostbröd
Olivolja
Romansallad
Parmesanost efter smak
Cocktailtomater

Caesardressing
1 ägg
1 msk citronsaft
0,5 msk fransk senap eller dijonsenap
2 st sardeller
1 större pressad vitlöksklyfta
1 msk vatten
0,5 msk vinäger
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
2,5 dl rapsolja

Sätt på ugnen på 175 grader. Skiva kycklingen i bitar och stek dem. Krydda mad allroundkryddan. När det är klart, häll upp dem i en tallrik och låt dem stå i kylen medan du gör resten. Skär bort kanterna på rostbrödet och skär dem i fyrkanter. Lägg dem i en ugnform och häll över lite olivolja, in i ugnen i 15 minuter. Stek bacon knaprigt och lägg dem på ett papper så att fettet rinner av ordentligt. Riv parmesanosten i önskad storlek.
Mixa nu alla dressing ingridienserna förutom rapsoljan i en matberedare eller med en mixer. När de är väl blandade ska rapsoljan i. Håll igång matberedaren eller mixern hela tiden medans du häller i oljan försiktigt i en stråle. Låt dressingen sedan stå i kylen tills allt är klart. Servera allt med romansallad och cocktailtomater.
Nikon J1 + 1 NIKKOR VR 10-30 mm

♥ Kommentarer
Postat av: ewe

GOTT!

2012-05-03 @ 16:38:54
URL: http://evelinaoskarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0