balkongfix

Igår kom min syster hit, hon ska stanna till på söndag då både hon, jag och Filip åker hem till Karlstad tillsammans. När hon kom hit så rensade vi min garderob och hon fick välja vad hon ville ha, lagade käka och Tua kom hit en sväng och hängde med oss. Idag var planen att först gå ut på en morgon PW men vädret tillåt inte det riktigt det, vi hade även tänkt fota. Istället åkte vi ut till tornby och köpte massa saker till vår balkong som verkligen behövde ett lyfft. Allt gick väl på närmare 800kr... så jävla dyrt med blommor och shit alltså. Vi tog även en runda på coop och handlade mat inför hela helgen.
När vi kom hem så började vi storstäda ute på balkongen. Det var pollen och damm överallt och massa stenar på golvet. Planterade sedan mina nya fina blommor och kryddor. Det blev riktigt bra tycker jag. Det ända jag skulle vilja ha nu är ett bord så kryddorna kommer upp lite högre. Men det får bli en senare investering. Nu kan jag ändå känna att jag vill sitta där ute utan att bli äcklad av allt damm. Först behöver vi lite värme åter igen. Vädret har ju varit så sjukt bra hittills men nu har det blivit skit igen.

Ikväll ska vi laga käk och så kanske det blir en PW då istället. En film står förmodligen också på schemat.

Före



Efter

Har numera en egen rabarber planterad på ballen samt timjan, gräslök, dill och basilika!

summertime

Nikon J1 + 1 NIKKOR VR 30-110 mm

volontär?!

Igår kväll kunde jag inte sova. Klev upp och gick ut och la mig i soffan för att se ett Lost avsnitt, det var min tanke i alla fall. Istället började jag läsa mina favorit bloggar och började läsa om en tjej som varit i Afrika och jobbat som volontär. Jag blev så fruktansvärt sugen och ville bara veta mera. Låg och läste om massa olika projekt och vad man kan göra och så vidare. Kunde inte släppa tanken på att göra något liknande själv. Idag så har jag ägnat hela morgonen åt att läsa om olika projekt och vad som finns i de olika länderna. Det som jag känner mig mest sugen på är att göra något i Afrika. Men vad skulle ge mest? Arbeta med djur eller med barn. Jag älskar djur och är en riktig djurvän men jag älskar även barn. Det känns egentligen mer givande att hjälpa barn speciellt för dem, men samtidigt hjälper man ju även djur som är utsatta. Shit va svårt.
När det kommer till barnen och vad som får mig att tveka är hur de behandlas av deras eget folk. Har läst massa bloggar och de skriver att situationen är helt annorlunda och att de slår barnen. Skulle jag verkligen klara av att se det? Jag som är så känslig. Samtidigt att försöka påverka och förändra situationen för dessa barn lockar ju verkligen. Självklart skulle det vara jobbigt att se djur bli misshandlade och skadade också men det är ändå inte samma sak som när det kommer till små barn, eller? Vilket av dem man än väljer så kommer man träffa på både djur och människor så det kanske inte spelar någon större roll? Det jag vet är att jag verkligen skulle vilja åka. Jag tror det skulle vara nyttigt för mig och att få chansen att hjälpa till lockar verkligen. Det finns kortare resor som bara är på två veckor och det finns längre på flera veckor eller månader vilket är hur bra som helst beroende på vilken situation man är i.

Min situation i livet just nu ser ut som följer. Just nu går jag hemma och är ledig då jag hoppat av skolan. Jag börjar jobba på Jysk vecka 25 till vecka 34. Om jag inte kommer in på sjuksköterska utbildningen så kommer jag fortsätta jobba och min tanke är då att jag skulle kunna göra en sådan här resa innan jul. Men om jag kommer in nu i höst då? När ska jag ha tid att göra denna resa då? Som sagt, det är mycket att tänka på och det kräver sin planering. Ska definitivt börja titta på saken och planera, höra mig för och så vidare. Känner att jag verkligen vill det här!!!

Dessa två projekt är det som jag känner mest för just nu, Zimbabwe-lejon och Sydafrika-barnhem.

laxpasta

Igår lagade jag och älsklingen en laxpasta som blev mycket god. Tänkte dela med mig utav receptet till er.

Du behöver till 4 personer
400 g rökt lax
1 purjolök
1 gul lök
2,5 dl cremé fraiche
2 dl vispgrädde
0,5 tsk citronsaft
1 krm cirtonpeppar eller vad som önskas
1 msk fryst dill
salt och svartpeppar

Sköj och hacka purjolöken och gullöken. Stek dem tillsammans i några minuter och häll sedan i cremé fraichen och grädden. Krydda med citronpeppar, salt och svartpeppar. Häll sedan i citronsaft och dill och rör om. Klipp laxen i bitar och lägg i dem i såsen. Låt små puttra i ca 5 minuter. Servera med tagliatelle.

jobbisch time

Blev inringd på jobb idag. Ska börja cykla om 25 minuter. Börjar 13 och slutar 20 ikväll. Hoppas solen håller sig uppe även då så det blir skönt att cykla hem.

Har haft en bra helg med jobb både lördag och söndag. Även hängt med Filip och Simon lite och kollat på Lost i massor.

Ha en bra dag!

ölstopet

Har haft en ganska soft dag, lite smått uttråkad vissa gånger om jag ska vara helt ärlig. Men vid fyra tiden kom Filip hem och med sig hade han sin kompis Simon som ska vara här över helgen. Då drog vi till uni där det var en öl fest som heter ölstöpet. Den har hållt på sen lunch och det fanns 56 olika ölsorter att välja mellan. Satt där i någon timme och njöt av solen och en varsin öl. Okej då, ska jag vara ärlig så gillar jag inte öl så värst mycket och killarna köpte sig två öl var och båda var starka och inte så goda tydligen, men det var trevligt ändå. Nu håller vi på att laga käk. Det blir grillat, potatisgratäng, rödvinssås och sallad - mumms!

volleyboll

Blev bara jag, Linda och Eva som spelade volleyboll men vi hade det så trevligt så i solen. Köre lite halv seriöst och gjorde det bästa utav det. Skönt att springa omkring barfota, då vet man att det är varmt ute. Blev en hel del snack också. Nästa gång hoppas vi på fler folk och även grillning.

Nu ska jag se på Lost tänkte jag, men först ska jag tvätta av mina sandiga fötter.
Linda
Lindas volleyboll
Eva
Linda och hennes boll

pasta carbonara

Det blev super gott måste jag säga, älskar verkligen parmesanost! Filip tyckte också det var smaskens så tänkte dela med mig av receptet.

Du behöver till 2 personer
2 bacon paket
1 gullök
1 stor vitlöksklyfta eller 2 små
Spagetti efter smak
Olivolja
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
2 dl parmesanost
Salt
Peppar
Cocktailtomater

Koka pastan och häll i en skvätt olivolja, ca 1 msk. Undertiden det kokar, hacka lök, klipp bacon och stek sedan först löken och sedan även baconen. Pressa i vitlöken. Blanda ägg, grädde och osten i en bunke. Häll av pastan men häll tillbaka det i kastrullen sen, häll även i baconen och löken samt äggblandningen. Rör om och salta och peppra efter tycke och smak. Servera med cocktailtomater och riven parmesanost!
Nikon J1 + 1 NIKKOR VR 10-30 mm

snipp snapp slut

Idag har jag sagt upp mig från min nuvarande utbildning eller hur man nu säger. Det känns i varje fall hur bra som helst. Tack för den tiden som gått, har haft mycket roligt på vägen men det var inte helt rätt för mig. Har även fått besked om naturkunskaps provet idag och jag fick G, wiie. För att få VG i slutbetyg ska jag komplettera två små saker och de fixar jag imorgon. Huvudsaken är att jag fått behörighet. Annars idag har jag solat på balkongen, sprungit, hängt i skolan med kompisar i samband med att jag skrev på pappret om avhoppning, fotat massa fåglar och blommor och nu så sitter jag här och ska strax slänga ihop en pasta carbonara. Ikväll vankas det volleyboll med brudarna. Åh älskar verkligen våren och sommaren!
Bildbomb på dagens fotografering
Nikon J1 + 1 NIKKOR VR 10-30 mm och 1 NIKKOR VR 30-110

caesarsallad

Till kvällsmat kom vi till slut fram till att göra egen Caesarsallad. Det blev jätte gott och nu är jag proppmätt. Ska jag se på Lost och bara softa resten av kvällen.

Du behöver till 2 personer
2 kyckling filéer
Allroundkrydda
1 paket bacon
4 skivor rostbröd
Olivolja
Romansallad
Parmesanost efter smak
Cocktailtomater

Caesardressing
1 ägg
1 msk citronsaft
0,5 msk fransk senap eller dijonsenap
2 st sardeller
1 större pressad vitlöksklyfta
1 msk vatten
0,5 msk vinäger
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
2,5 dl rapsolja

Sätt på ugnen på 175 grader. Skiva kycklingen i bitar och stek dem. Krydda mad allroundkryddan. När det är klart, häll upp dem i en tallrik och låt dem stå i kylen medan du gör resten. Skär bort kanterna på rostbrödet och skär dem i fyrkanter. Lägg dem i en ugnform och häll över lite olivolja, in i ugnen i 15 minuter. Stek bacon knaprigt och lägg dem på ett papper så att fettet rinner av ordentligt. Riv parmesanosten i önskad storlek.
Mixa nu alla dressing ingridienserna förutom rapsoljan i en matberedare eller med en mixer. När de är väl blandade ska rapsoljan i. Håll igång matberedaren eller mixern hela tiden medans du häller i oljan försiktigt i en stråle. Låt dressingen sedan stå i kylen tills allt är klart. Servera allt med romansallad och cocktailtomater.
Nikon J1 + 1 NIKKOR VR 10-30 mm

nikon j1

Igår var det valborg och vädret var strålande. Vid 13 tiden cyklade jag och Filip till stan och mötte upp hans kompis Erik och hans flickvän Oliva. Vi satte oss i trädgårdsföreningen bland 1000 andra studenter. Alla åt, drack, njöt av solen och sällskapet. Efter en stund kom mina kompisar också, Tua, Amanda, Linda och Tuas pojkvän Viktor. Vi satt där tills klockan blev 5. Då blev det mat på donken och efter det begav vi oss till Eriks korridor, där Filip bodde förut. Festen fortsatte där och vi hade så himla skoj. Det blev inte allt för sent men vi höll ändå igång i mer än 12 timmar innan vi kröp ner hemma i sängen.

Idag mår jag över förväntan bra. Har hämtar ut min kära kamera som kom igår. Åh, den är så fin och bra. Har precis kommer in från en runda ute med Filip. Vi la oss först och solade lite och sedan tog vi en promenad genom en stor fårhage. Det var ett hav av vitsippor där och massa fina ekar. Blev några kort och jag är verkligen super nöjd med kameran.

Nu ska vi klura ut vad vi skall äta ikväll. Båda är sugna på något riktigt gott så nu ska vi leta reda på något trevligt recept.
Mina första bilder med min nya Nikon J1
Nikon J1 + 1 NIKKOR VR 10-30 mm

RSS 2.0